Trăite

Craciun

Au fost ani cand Craciunul mirosea a nerabdare, a triunghiuri luminoase proiectate pe tavanul camerei cu copii, a Mos pe care il pandeam cu nerabdare si pe care il pierdeam de fiecare data… cand din noaptea Ajunului ramanea gandul de peste an la toate nestiutele si asteptatele, asezatele pe catifeaua roscata ce imbraca galeata pomului.

A fost un an cand Craciunul a mirosit urat a medicament, a soapte si a spaime nevorbite, cand mana care aducea darurile nu se putea ridica din patul din camera din spate… cand din bucurie s-a facut o durere mare si necuprinsa pe care a ramas mereu de atunci sa o vegheze candela din odaia in care mana nu a mai putut zabovi.

Au fost apoi ani cand Craciunul mirosea a Maie cu sarmale si cozonaci si a rusine de copil care se frige la limba de pofta primei gustari… si cand cealalta mana a asezat carti si vise pe catifeaua… aceeasi, transformata in vesmant de galeata.

A fost dupa multi, multi ani un an cand Craciunul a mirosit a gol, a tamaie si a frig, a plecare fara drum inapoi si a ceai de tei baut pe intuneric in fotoliul in care Maie nu avea sa se mai aseze niciodata.

Au fost si ani cand am crezut ca miroase din nou Craciunul a bucurie, dar mirosea de fapt doar a iluzie si disperare de acasa…

Au fost apoi vreo 2 ani cand Craciunul a mirosit a greseala rea, a urat, a stricaciune, a drumuri strambe, a mult plans si pustiu…

pentru ca dupa o vreme…

Craciunul sa miroasa din nou a acasa, a mangaiere, a bucurie adevarata, limpede si curata.

Si Craciunul asta frumos mirositor a adus dupa el Craciunuri cu viata in trup, Craciunuri in care mana care asteptase de atatea ori a devenit mana care aduce, Craciunuri cu nerabdare si spaima de Mos, dar drag de cadouri, cu alint si nesfarsite mirosuri de panda marunta si ganduri la toate nestiutele, dar asteptatele de peste an… cadouri.

Sa vina, dar, Craciunul!

Reclame

3 gânduri despre „Craciun

  1. Multumesc din suflet pentru cat de frumos a fost sa citesc astazi aceste randuri. Intr-o zi de Craciun cam gol, cam trist si cam urat. Si asteptand un alt Craciun „frumos mirositor” 🙂

    1. N-ai pentru ce, eu iti multumesc ca (ma) citesti si sper sa vina si la tine Craciunurile cele bune. Sunt acolo si te asteapta, totul e sa ai incredere.

  2. ma trec fiori pe spate cand citesc….si simt ca in sfarsit avem craciunul cu mangaiere si alint la care am tanjit atatia ani.
    restul e tacere si trecut si nu vreau sa ma mai gandesc. sa ne fie bine dar…
    sa ai un an bun cu sanatate si bucurii cherii
    cu drag…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s