Trăite

Ganduri fara zile, zile fara ganduri

Sunt zile cand gandurile refuza sa se aseze in cuvinte. Ma rascolesc, ma intuneca sau ma lumineaza, ma ridica sau ma coboara dar nu se lasa vorbite, aduse in clipa, soptite si nici macar zambite.

Sunt zile cand gandurile sunt ca pasarile. Poposesc a graba si a odihna, se razgandesc si se ridica in vazduh. Undeva, in coada ochiului deschis le mai vad zburand, dar sunt mereu prea departe sa le pot povesti. Mi-e ciuda pe pasari in zilele acelea. Ciuda ca sunt si ca zboara, ca se lasa oglindite si transformate in masti ale neputintei.

Sunt zile cand gandurile sunt ca nisipul. Se prefira si presara, le gasesc in fiecare cotlon, dar fara folos. Nu se lasa cuprinse si nici numarate, isi rad de vocale si consoane si se petrec in alai de ceturi. Mi-e ciuda pe nisip in zilele acelea. Ciuda ca este si nu-l poti vedea, ca desi se aseaza in forme o face doar pentru a le dovedi inconsistenta.

Sunt zile cand gandurile sunt ca orele. Egale si inconsistente, grele de rutina si satule de obicei. Mi-e ciuda pe timp in zilele acelea. Ciuda ca desi nu exista are obiceiul urat de a se preface ca este, ca desi nu-mi place, jocul trebuie jucat si regulile respectate.

Cand se aduna prea multe zile de pasari, nisip sau ore e semn bun. Gandurile, dragele de ele, obosesc de atata zbor, alunecare si rutina, se astern cuminti din minte pe suflet si isi asteapta, cu bucurie dreapta, cuvintele care sa le odihneasca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s