Trăite

Timpul nu exista

Exista doar spaima mea ca as putea sa ma trezesc dimineata, sa astept cu sufletul pitit sa se deschida usa, sa aud pasi mici de picioare goale si soapta grabita… si usa sa nu se mai deschida… si pasii sa fie de fapt mari, de barbat care nu mai are nevoie de multa vreme de ajutor sa isi caute motocicleta de jucarie sau „regele”…

Exista doar farama de gand ca as putea sa pregatesc biberonul cu lapte si din camera Ioanei sa nu se mai auda sunetele unui inceput de vorba, ras si bataie de toba in salteaua patului… si vorba sa fie de fapt de femeie, cu par si gene care aduc a plecare, a pantece arcuit, a nopti de nesomn, a dor si vorba de taina, a gand ascuns, a absenta.

Daca timpul ar exista cu adevarat ar trebui ca Ea sa fi plecat de mult, sa nu ii simt seara, cand ma intind in pat, parfumul parului si caldura corpului care sa apleaca pentru sarutul de noapte buna. Ar insemna sa nu ii mai aud pasii sprinteni pe scari si sa nu imi mai tremure sufletul de bucurie la gandul prezentei Ei atotlinistitoare. Ar insemna ca nu ar trebui sa o vad asezata alaturi de mine, asteptand sa auda pasii mici de picioare goale si soaptele grabite sau zambind cu bucuria viselor implinite la auzul sunetelor de inceput de vorba si a bataii de toba in salteaua patului.

Dar o simt seara, ii aud pasii, imi tremura sufletul si o vad asezata in asteptare si dragoste, zambind a icoana si a mangaieri. O stiu in Andrei si in Ioana, in fata ochilor si in spatele gandului, in cerul de aici si in lipsa timpului.

Deci timpul nu exista…

Reclame

Un gând despre „Timpul nu exista

  1. e neindoios, timpul, nu exista nicicum…
    e doar o iluzie a lucrurilor, a miscarii lor…e ragazul dintre doua pozitii ale lor in Univers…felul lor de a fi…
    in rest, oamenii, fiintele, dainuie, egale cu ele insele si dupa merit…
    neincetat legate si impletite unele cu altele…ca o vorba buna si ca o mangaiere…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s