Trăite

Lumea la 3 sau 35 de ani

La 3 sau 35 de ani lumea e sucita, stramba, amestecata, murdara de mancare, sarata de lacrimi, de neinteles si de nedorit, de fugit si de ascuns in patul de la 2 ani cand lumea era mai mica dar mai aproape si mai dreapta, mai limpede si mai curata, doar rareori picurata si, desi greu de inghitit, macar comod de privit.

La 3 ani te trezesti intr-o dimineata si trebuie sa mergi la gradinita fara sa intelegi de ce ar fi corect, util sau macar amuzant sa faci asta. La 35 de ani trebuie sa il trezesti dimineata sa il duci la gradinita cu inima ascunsa in scorbura si gandul nauc, cu nodurile ata in gat si ochii arsi de noptile gandului si fara-somnului.

In jur copiii langa care esti lasat au uitat sa planga de spaima. La 3 ani universul mic se asteapta de la tine sa intelegi si sa accepti, sa gasesti toate jucariile interesante si deodata, cu o bataie din palme si un cantec, lipsa lui sau a ei sa nu mai conteze.

La 35 de ani te duci in parc, pe banca, si plangi pentru ca nu stii sa explici si nu vrei sa explici, pentru ca doare cumplit, inauntru, unde nu ajunge nicio mangaiere, pentru ca durerea nu trece cu pastila si nici cu o zi de munca, pentru ca raul l-ai facut, l-ai lasat acolo fara nicio explicatie corecta in vocabularul lumii lui sau in imensitatea paradigmelor tale.

La 3 sau 35 de ani iti dai seama ca nu te poti lupta cu lumea sucita, amestecata, stramba, ca trebuie sa mergi si maine dimineata la gradinita si ca niciodata nu o sa mai fie ca la 2 ani cand ziua insemna lapte si multe intamplari frumoase cu roti, leagane si forme in nisip. O vreme nu mai mananci si iti doresti ca ceilalti sa nu te mai vada, sa nu mai ai maini de care sa te poata tine sau picioare care sa mearga acolo unde trebuie. Pana si somnul iti este impotriva, inca o infrangere, inca un loc unde trebuie sa mergi desi nu vrei si nu intelegi si nu primesti nicio explicatie… nici macar una amuzanta.

Lumea la 3 sau 35 de ani miroase a parfum dulceag – obositor, a usi inchise si are obiceiul prost de a scoate in fiecare dimineata galeti afara ca sa adune in ele lacrimi, multe lacrimi de 3 sau 35 de ani.

Reclame

Un gând despre „Lumea la 3 sau 35 de ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s