Trăite

Zilele ape si zilele pietre

Sunt zile ca apele, curg usor, nu trebuie sa muncesti mult pentru ele. Clopotul nu bate prea tare si nici prea devreme, cosul cu rufe nu da pe dinafara si mancarea de ieri mai este inca buna. Sunt zilele cand laptele Ioanei nu e nici prea cald si nici prea rece si cand veghea de langa olita are limitele decente ale catorva zeci de secunde si nu sute.

Sunt zilele cand stai si stii ca nu e nevoie sa spui pentru ca si celalalt stie de ce si cum, cand totul curge usor, zilele ape.

Si mai sunt si zilele pietre pe care trebuie sa muncesti din greu sa le rostogolesti. Zilele cand chiuveta iti joaca feste si se umple cu vase la fiecare 2 ore, cand mobilele trantesc copii pe jos si in spatele ochiului e o pacla de nisip fin care se asterne metodic la loc de fiecare data cand iti faci timp sa arunci peste el o cana de ganduri frumoase (daca ai de unde).

Sunt zilele cand si daca ai spune nu ar fi bine si nu ar fi clar, ar fi o dovada de gand sucit si de incapatanare. Si totusi spui si gresesti si nisipul din spatele ochiului se asterne pe pietre si le face si mai grele cu fiecare cuvant.

Am de vanzare zile pietre. Le dau ieftin, vreau la schimb apa.

Reclame

3 gânduri despre „Zilele ape si zilele pietre

  1. Sau, ca in filmul „Orele”…Viata se scurge ca un rau monoton, dar din cand in cand apar clipe in care timpul se dilata. Atunci totul prinde viata, culoare, traiesti, pulsezi si stii ca merita sa astepti urmatoarele ore care nu stii niciodata cand vor veni…

  2. Imi place mult, Andreea, cum scrii. M-am regasit in aproape tot ce ai scris. E o modalitate superba de a exprima sentimentele mamelor care sunt alaturi de copiii lor in fiecare etapa din viata.

    cu mult drag,
    myki

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s